Šef Tesle imenovan za ličnost godine Time magazina

12/01/2022 17:37

Šef Tesle imenovan za ličnost godine Time magazina

Ilona Maska je magazin Time imenovao ličnošću godine 2021.

Kompanija na čijem je on čelu, dostigla je tržišnu vrednost veću od bilion dolara prošle godine, ujedno postavši drugi najprodavaniji premijum automobilski brend u SAD, odmah iza BMW-a.

Kao što je poznato, Mask je osnivač i generalni direktor firme SpaceX, a ujedno vodi Neuralink startap i kompaniju koja se bavi infrastrukturom, The Boring Company.

Tesla – najvrednija automobilska kompanija na svetu

Protekle godine je Tesla postao najvredniji proizvođač automobila na svetu, dok je SpaceX poslao letelicu s civilnom posadom na rub svemira.

„Za kreiranje solucija u vezi s postojećom egzistencijalnom krizom, za otelotvorenje mogućnosti i opasnosti koje donosi doba tehnoloških titana, za pokretanje najsmelijih i najuticajnijih transformacija u društvu, Ilon Mask je ličnost godine 2021. Time magazina“, rekao je glavni urednik ovog časopisa, Edvard Felsental.

SpaceX i Čarls Lindberg

„Čak i svemirske avanture Ilona Maska praktično čine poveznicu s prvom ličnosti godine, Čarlsom Lindbergom, koji je odabran 1927. u čast obeležavanja prvog samostalnog leta preko Atlantika. Mask je redovno bio u žiži zbivanja tokom prošle godine, od gostovanja u Saturday Night Live do „tvitova“ o kriptovalutama i mimova, koje redovno prati njegovih 66 miliona pratilaca na Twitteru. Iz časopisa Time su saopštili da je njihova ličnost godine neko „ko je u najvećoj meri uticao na vesti i naše živote, na ovaj ili onaj način“.

Naučnici koji se bave vakcinama, časopis Time je proglasio za heroje godine.

12/01/2022 17:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments