Da li je ovo najveći izazov u istoriji čovečanstva?

10/09/2018 10:17

Da li je ovo najveći izazov u istoriji čovečanstva?

“Najveći izazov u istoriji čovečanstva” predstavlja apel za hitno spasavanje planete.

Naime, oko dvesta poznatih ličnosti iz sveta umetnosti, nauke i filma, uputili su apel javnosti, a među njima su Pedro Almodovar, Alen Delon, Katrin Denev i mnogi drugi.

Vreme je za promene

“Došlo je da vreme da se uozbiljimo”, ocenjuje i ističe grupa umetnika, novinara, pisaca, glumaca i naučnika. U pitanju je njihov odgovor na poziv glumice Žilijet Binoš i astrofizičara Orelijena Baroa, koji je objavljen u francuskom listu Mond – Le Monde.

Naime, Binošova navodi da čovečanstvo proživljava planetarnu kataklizmu, pozivajući se na klimatske promene i smanjenje biodiversiteta širom planete.

“Suviše je kasno da se ništa ne bi dogodilo, urušavanje je u toku. Ali nije suviše kasno da se izbegne najgore. Suočeni s najvećim izazovom u istoriji čovečanstva političke vlasti treba da deluju čvrsto i odmah”, napisali su oni.

Pored toga navode i da se neće smatrati ozbiljnom ni jedna vlada kojoj “spasiti što se spasiti može”, nije glavni cilj.

Ovaj poziv je izdat samo nekoliko dana nakon ostavke francuskog ministra za životnu sredinu, Nikolasa Iloa.

Potpis su potpisali brojne javne i poznate ličnosti, Izabela Ađani, Emanuel Bear, Izabel Iper, Izabela Roselini, Roman Diris, Džud Lo, Olivije Asajas, Vim Venders, Dejvid Kronenberg, Marijan Fejtful, Sofi Kal, Emanuel Karer, Mihail Gromov i drugi.

10/09/2018 10:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments