Konkurs organizacije Mladiinfo za mlade volontere na ženskom rukometnom prvenstvu

05/02/2015 12:14

Konkurs organizacije Mladiinfo za mlade volontere na ženskom rukometnom prvenstvu

Mladiinfo International poziva 30 mladih novinara i studenata žurnalistike iz 15 evropskih zemaja da učestvuju u projektu „Igrajmo rukomet- Sporstka reportaža.“

2015.godine Makedonija je domaćin 17.po redu Rukometnog prvenstva. Uključenje u projekat znači animirati mlade ljude i probuditi njihovo interesovanje za sport i treniranje, posebno u profesionalnom smislu. Organizatori prvenstva EVS Large Scale nudi priliku mladim novinarima da provedu 40 dana u Makedoniji, u periodu od 22.jula do 31.avgusta 2015.godine, i da se posvete svojoj strucina polju novinarstva i medija, da kreiraju multimedijalne sadržaje koji će poularisati Žensko rukometno prvenstvo.

Pre početka turnira koje će se održati od 12.do 14.avgusta 2015.godine Mladiinfo će održati obuku za odabrane volontere kako bi što bolje obavili novinarski posao na prvenstvu.

Obuka će sadržati:

  • Orijentacione sastanke ( u trajanju od 3 dana, polaznici će dobiti priliku da se međusobno upoznaju, kao i da ostvare kontakt sa koordinatorima programa);
  • Radionice sportskog novinarstva (u trajanju od 5 dana, polaznici se sarađivati sa dvoje sportskih novinara kako bi unapredili svoje znanje i veštine i kako bi proizveli visoko kvalitetan materijal sa ovog sportskog događaja);
  • Radionice Veb- sadržaja ( u trajanju od 5 dana, polaznici će praviti razne medijske sadržaje i naučiti kako da kreira Internet sajtove, zatim uredništvo fotografija, video zapise, i učestvovaće u kreiranju Veb- stranice koja će se koristiti za prijavu volontera dok je takmičenje u toku).

Pozicije volontera

Tridesetoro mladih volontera biće raspoređeni na sledeće pozicije:

12 novinara: Idealni kandidati su diplomirani žurnalisti ili studenti žurnalistike na završnoj godini studija, kao i oni koji znaju da koriste opremu i imaju najmanje šestomesečno radno iskustvo kao fotografi ili frilenseri. Poznavanje kompjuterskog programiranja i kamere je takođe poželjno.

3 kamermana/ fotoreportera: Idealni kandidat za ovu poziciju treba da poseduje znanje i veštinu korišćenja kamere i fotoaparata. Potrebno je da imaju godinu dana iskustva iz oblasti fotografije ili videa. Poznavanje kompjuterskog hardvera i softvera, kao i multimedijalnih tehnika je dobrodošlo.

4 video producenta: Kandidati trebau da imaju godinu dana iskustva u oblasti video produkcije i moraju znati da samostalno koriste programe kao što su Adobe Premiere, Movie Plus, Movavi Video Editor, Windows Movie Maker i sl.

4 administratora veb- stranice: Kandidati trebaju da imaju iskustva u oblasti video montaže i da znaju da koriste Content Management Systems (CMS), Drupal, WordPress, Joomla i/ili druge programe. Takođe je potrebno da imaju godinu dana iskustva u oblasti novinarstva i video montaže. Dodatnu prednost imaće kandidati koji i pored ovih kvalifikacija imaju iskustva u produciranju medijskih sadržaja.

4 administratora društvenih medija: Od kandidata se očekuje izvrsno poznavanje funkcionisanja društvenih mreža (Facebook, Twitter i Instagram) kao i upravlajnje posebnim stranicama u okviru ovih mreža (npr.Facebook fan stranica).

Kvalifikacije

Zemlje koje ispunjavaju uslove: Rumunija, Španija, Portugalija, Nemačka, Belgija, Holandija, Francuska, Poljska, Slovačka, Češka, Hrvatska, Austrija, Srbija, Crna gora i Slovenija.

Napomena: Kandidati ne moraju da se prijavljuju preko bilo kakvih organizacija. Ali ne smeju imati iskustva u EVS volontiranju. Ovo treba da bude njihovo prvo volontiranje u EVS sistemu. Nakon ovog kratkoročnog projekta kandidati mogu da se prijave za dugoročne projekte koje organizuje EVS u trajannu do deset meseci u nekoj drugoj državi.

Prednosti

Sve troškove učešća u projektu (smeštaj, džeparac, putovanje do Makedonije i nazad) pokriva organizator. Što se tiče troškova putovanja kandidati bi trebali u službenom pozivu da provere putnu taksu.

Prijava

Zainteresovani se mogu prijaviti za poziciju volontera na projektu „Igrajmo rukomet- sportsko izveštavanje“ putem obrasca koji se nalazi OVDE.

U okviru prijave od kandidata se očekuje da pokaže:

  • svoje prethodno stečeno iskustvo tako što će ostaviti link ili uzorak svog rada;
  • kratak opis svog obrazovanja;
  • razlog zbog koga se prijavljuje baš za ovaj projekat.

Rok za prijavu: 25. februar 2015. godine

Država: Makedonija

Jezik: Engleski

Oblast: Mediji

Email za prijavu: [email protected]

05/02/2015 12:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments