Da li deca kreću u školu prvog septembra?

27/08/2020 11:00

Da li deca kreću u školu prvog septembra?

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema potrebe da se početak školske godine pomera za dve nedelje kako je zatražila unija sindikata.

Ona je tokom obilaska Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu rekla da su Krizni štab i Vlada Srbije dovoljno rano dali preporuke školama za odvijanje nastave i da su svi imali dovoljno vremena da se pripreme.

Dodala je da bi bilo besmisleno da su preporuke dali ranije jer niko nije mogao da predvidi epidemiološku situaciju, koja se i sada prati i od čega će i ubuduće zavisiti kako će se odvijati nastava u školama.

„Od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati, ako bude bolja, dozvolićemo veća odeljenja, a ako bude lošija, ići ćemo na onlajn nastavu“ – navela je premijerka.

Institut za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”  je napravio poseban tim koji se bavi samo školama, odnosno koji će pratiti epidemiološku situaciju samo u školama, upućuje premijerka.

 „U ovom trenutku mislim da nema potrebe da se pomera početak školske godine za dve nedelje, svi su imali vremena da se pripreme. Mislim da je važno da deca krenu u školu, posebno najmlađi“ – izjavla je Brnabić. 

Upitana da li Vlada razmišlja da obezbedi školama i zaštitne maske, Ana Brnabić kaže da će Vlada biti tu da pruži svu podršku kako bi svi bili bezbedni.

Podsetila je i da su obezbeđeni računari za svu decu koja ih nisu imala kada su škole zatvorene zbog epidemije virusa korona.

izvor: Tanjug

27/08/2020 11:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments