Exit omogućio plaćanje Bitkoinom

13/05/2021 16:26

Exit omogućio plaćanje Bitkoinom

Organizatori Exit festivala saopštili su danas da se taj muzički događaj  pridružuje globalnoj kripto revoluciji kao prvi veliki festival na svetu koji je omogućio kupovinu ulaznica putem Bitkoina, planetarno poznatog digitalnog sistema plaćanja. Inače, bitkoin je najpoznatija svetska kriptovaluta, koja je na dosad neviđen način izazvala poznate norme finansija i upravljanja.

Ova inovacija u poslovanju učiniće još posebnijom proslavu 20. godišnjice festivala, koju će od 8. do 11. jula na Petrovaradonskoj tvrđavi svojim nastupima obeležiti velika svetska imena kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Asaf Avidan, Eric Prydz u b2b setu sa Four Tetom, Boris Brejcha, Solomun, Sabaton i mnogi drugi.

– S rastom blokčejna, digitalnih valuta i nezamenljivih tokena (NFT-a), EXIT je prepoznao da festivali treba da se prilagode i prihvate nove tehnologije, kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvitka. „Potencijal blokčejna, digitalne razmene i valuta je uzbudljiv i želeli smo da budemo sigurni da smo festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju da ostanemo u toku sa našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije – rekao je direktor i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević.

U saopštenju još navode i da imajući u vidu da plaćanje Bitkoinima nije regulisano zakonima Republike Srbije, neće biti moguće plaćanje na šankovima i drugim prodajnim mestima unutar festivala, već isključivo on line kupovina VIP ulaznica preko Exitovog međunarodnog partnera Netpositive-a.

– Proces je jednostavan: kada kupci odaberu stavke koje žele da kupe u veb prodavnici, videće ponuđenu opciju „Pay with Bitcoin“, isto kao što postoji opcija „Pay by Card“. Zatim će dobiti QR kod za skeniranje putem svoje Bitkoin aplikacije, i nakon što se uplata izvrši i bude potvrđena, kupac će dobiti sve kupljene stavke. Samo plaćanje funkcioniše tako što kupci plaćaju Bitkoinom, a Exitov međunarodni partner Netpositive, koji realizuje ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama, prema zakonima Republike Srbije – objašnjavaju organizatori.

Isti zaključuju i da će svi detalji u vezi s ulaskom na festival biće na vreme objavljeni na zvaničnom sajtu Exita, u skladu s budućim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.

13/05/2021 16:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments