Jednodnevna obustava rada prosvetara 22. decembra

10/12/2014 13:14

Jednodnevna obustava rada prosvetara 22. decembra

Jednodnevnom obustavom rada 22. decembra prosvetni radnici radikalizovaće štrajk. Četiri reprezentativna sindikata najavila su okupljanje ispred Vlade Srbije i Ministarstva prosvete ukoliko se do 22. decembra ne potpiše dogovor sa nadležnim ministarstvom.

obustava-rada

Ukoliko ne bude pomaka u pregovorima oko zahteva da im se ne smanje plate, prosvetari najavljuju mogućnost da prvo polugodište ne bude završeno i da neće podeliti đačke knjižice. Ovakav sled događaja sa sobom povlači i to da drugo polugodište ne počne na vreme.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević kaže da će jednodnevna obustava rada zakazana za 22. decembar jer je to datum kada bi prosvetari trebalo da dobiju platu. Prosvetni radnici očekuju da im ministar Verbić neće smanjiti platu zbog štrajka na koji oni po zakonu imaju pravo, mada, prema rečima predsednika Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodana Brajkovića, to nije ničim zagarantovano.

Ponudu koju su prosvetari juče dobili od ministra prosvete predsednik gradskog sindikata presvetnih radnika “Nezavisnost” Tomislav Živanović opisuje kao “vređanje obrazovanja i prosvetnih radnika” i o čijim detaljima, prema njegovim rečima, ne vredi pričati.

10/12/2014 13:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments