Kako punjenje baterije preko noći utiče na iPhone?

18/04/2016 16:12

Kako punjenje baterije preko noći utiče na iPhone?

Jedan od najpopularnijih modela mobilnih telefona u celom svetu je svakako mobilni telefon kompanije Apple – iPhone.

Osim mnogih karakteristika koje su primamljive za kupce i korisnike, Apple-ov pametni telefon, kao i drugi, ima svoje mane.

Jedna od najvećih mana mnogih savremenih mobilnih telefona je upravo trajanje njihove baterije. Za Apple-ove mobilne telefone mnogi kažu da su to fiksni telefoni, s obzirom na to koliko često mora da se nađe na punjaču ukoliko želite da koristite sve njegove mogućnosti.

Međutim, to je problem i sa mnogim drugim telefonima, ukoliko ne uradite nešto po tom pitanju – ili ukoliko ne koristite baš pun potencijal svih mogućnosti koje ovi uređaji poseduju.

Upravo zbog toga što često mora da se puni (ponekad i više puta dnevno) postavlja se pitanje – kako celonoćno punjenje utiče na bateriju iPhone-a?

Mnogi smatraju da se na ovaj način još više slabi kapacitet baterije ovih telefona, a odgovor su dali i neki stručnjaci.

Naime, punjenje baterije tokom noći – kada ne pazite da li je napunjen pa da ga isključite sa punjača – ne može ni na koji način negativno da utiče na kvalitet baterije.

Dokazano je da se baterije savremenih pametnih telefona jednostavno ne mogu “prepuniti” jer oni najčešće imaju Lithium Ion ili Lithium Polymer bateriju.

Ove nove baterije automatski prestaju da se pune kada dostignu 100 odsto, zbog čega ne morate brinuti ako ostavite telefon satima da se puni.

18/04/2016 16:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments