Fejsbuk će spojiti WhatsApp, Messenger i Instagram?

29/01/2019 11:28

Fejsbuk će spojiti WhatsApp, Messenger i Instagram?

Fejsbuk kompanija planira da spoji tri aplikacije sa instant porukama: WhatsApp, Facebook Messenger i Instagram i to fukncijom direktnih poruka.

Mark Zukerberg objavio je ove planove nedavno za američke medije. Naime, kako se planira, tri aplikacije, istorijski gledano, imaju različitu upotrebu i strukturu. Zukerberg je čak insistirao da Instagram i WhatsApp imaju određenu autonomiju u odnosu na Fejsbuk.

Kasnije, određene funckije su počele da se pojavljuju kod sve tri aplikacije, poput priča (stories) kako na Instagramu, tako i na Fejsbuku.

Osnivač Fejsbuka je rekao da dok sve tri aplikacije su i dalje nezavisne, njihova tehnička infrastruktura će biti ista. Ovo će promeniti način korišćenja poruka, odnosno, korisnici će moći da ogovaraju na poruke na različitim aplikacijama, a da ne izlaze iz jedne i ulaze u drugu. U prevodu, dok koristite Fejsbuk na telefonu, ukoliko vam stigne poruka na Instagram, preko Fejsbuka ćete moći da odgovorite.

Ovo spajanje, prema nekim spekulacijama, ima veze s tim što su i Instagram i WhatsApp osnivači prošle godine izašli iz odbora Fejsbuka.

29/01/2019 11:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments