Ikea nameštaj za bežično punjenje moblinih uređaja

02/03/2015 15:56

Ikea nameštaj za bežično punjenje moblinih uređaja

“Ikea”, industrija nameštaja iz Švedske, proizvela je noćne ormariće, radne stolove i stone i podne lampe koji imaju mogućnost da bežično pune mobilne telefone i tablet računare. Ovaj nameštaj nalazi se na tražištu.

Ovaj nameštaj je rezultat projekta “Home Smart” koji predstavlja Ikein program inovativnih rešenja koja doprinose boljem životu kod kuće, a koji integriše bežične punjače u funkcionalne komade nameštaja.

“Iz istraživanja i kućnih poseta koje sprovodimo svake godine, znamo da ljudima smeta nered koji stvaraju kablovi. Brinu se hoće li uspeti na vreme da pronađu punjač i hoće li im se baterija potrošiti”, rekla je načelnik odeljenja rasvete i bežičnog punjenja u Ikea Švedska, Žanet Skjelmos, i istakla da su uz novi nameštaj kablovi – nepotrebni.

“Zahvaljujući našoj kolekciji, istovremeno možete puniti nekoliko uređaja, a vaš dom će ostati uredan i ugodan bez kablova”, objasnio je jedan od dizajnera kolekcije David Val.

Tehnologija koja je korišćena u novoj kolekciji Ikea nameštaja ima globalni Kju-i (Qi) standard sertifikovanja i podržava automatsko punjenje svih uređaja koji imaju ugrađen tj standard (Gugl, Neksus, Nokia Lumia, HTC, Samsung).

Za uređaje koji nisu Kju-i kompatibilni, kao što su Ajfon uređaji, moguće ih je puniti VITAHULT navlakom za punjenje, koju će kupci takođe moći da nabave u Ikea robnim kućama.

Izvor: RTV

02/03/2015 15:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments