Šta će obeležiti gejming industriju u 2015. godini?

06/01/2015 15:20

Šta će obeležiti gejming industriju u 2015. godini?

2014. godina je gejming industriji bila vrlo značajna. S obzirom na to koliko je tehnologija napredovala i koliko su se očekivanja i standardi u gejmingu pomerili na više, ove godine se očekuju još neverovatnije stvari.

Neke od predviđenih promena u gejming industriji za ovu godinu su:

Virtualna realnost

Oculus-Rift

Oculus Rift

Svet video igara razvija se velikom brzinom i ne dovodi se u pitanje u kom pravcu će se dalje razvijati. Na polju virtuelne stvarnosti urađeno je mnogo toga, što pokazuju i uređaji kao što je Oculus Rift. Već je najavljeno predstavljanje Sonijevog projekta – Morhpeus u toku ovog leta, a Samsung će ove godine predstaviti svoj Gear VR. Zahvaljujući brzom razvoju i ekspanziji uređaja za virtuelnu realnost to će uskoro postati masovno, pa će i virtuelna stravnost postati dostupna svakome i bilo kad.

Ekskluzivitet

Ozbiljna borba na tržištu video igara između konzola prošle godine je bila pzbiljna, ali je to zapravo samo početak onoga što nas očekuje. Predviđa se da će borba za predstavljanjem ekskluzivnijih i boljih naslova za određene konzole biti samo još drastičnija, pa će samim tim i izbor konzole biti teži.

Prenosni uređaji

Kako mobilna tehnologija napreduje, tako se i programerima otvaraju mogućnosti da napreduju u pravljenju video igara za sve veći i veći broj različitih prenosnih uređaja. Nije ni čudo što je već toliko velliki broj video igara napravljen i za Android i za iOS uređaje, a u najavi ih ima još više.

Veliki povratak PC-a

nintendo-wii-u

Nintendova konzola Wii U

Povratak PC-a može se prepisati na neki način kompaniji Valve koja jačinu računara poslednje generacije integriše u konzole i spaja ih sa Steam nalogom. Zbog ovih Steam mašina ove godine očekuju se ekskluzivni naslovi isključivo za PC.

Nintendo ne odustaje

Poslednja konzola japanskog proizvođača nakon što je napravljena nije doživela očekivani uspeh, ali zahvaljujući novim naslovima, tj. celom novom serijalu Maria i Zelde, Nitendo će povratiti svoje obožavaoce.

06/01/2015 15:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments