Ajfon vs. Android

29/01/2015 17:02

Ajfon vs. Android

Ajfoni su najprodavaniji telefoni, ali neke razlike između Eplovih pametnih telefona i Android telefona bi možda trebalo da vas natera da još jednom razmislite koji su bolji. Na vama je da procenite.

1. Android telefoni imaju mogućnost da prošire memoriju telefona, jer poseduju slot za microSD karticu, za razliku od Ajfona. Ako imate Ajfon za sve što želite da držite na telefonu imate mesta samo onoliko koliko model koji ste kupili ima memorije.

2. Većina Android telefona ima mogućnost zamene baterije. Tako da kada primetite da vam je baterija telefona na izdisaju, možete je zameniti novom. Ovo ne važi za telefone kompanije Epl.

3. Android telefoni imaju jednu mogućnost koju Ajfon sigurno nema, a to je – korišćenje telefona umesto daljinskog upravljača. Nije nužno ali može biti korisno. Većina boljih modela Android telefona ima infracrveni blaster koji mu omogućava da “bude” daljinski upravljač.

4. Pristup dokumentima koje čuvate na telefonu je različit kod Android i Ajfon telefona. Bolje rešenje imaju Android telefoni koji sve fajlove, fotografije i slike iz poruka čuvaju u posebnim folderima, a kada povežete telefon sa kompjuterom vidi se koliko su slični sistemi Android telefona i PC računara.

5. Ajfon je “izbirljiv” kada su muzika i fotografije u pitanju. Apple i iOS, kada želite da prebacite muziku na svoj Ajfon, traže iTunes, a kada poželite da fotografije prebacite na kompjuter morate imati iPhoto. Android vam ništa od toga “ne traži”.

6. Android telefoni nisu “izbirljivi” ni kad je punjenje u pitanju jer su kompatibilni sa bilo kojim micro-USB kablom pa tako možete preko bilo kog ovakvog kabla da ga napunite. A Ajfon ipak “zahteva” Eplov “lighining” kabl kako bi se napunio.

7. Sa Guglove prodavnice aplikacija uvek možete skinuti šta vam treba i to direktno sa sajta. Ali samo ukoliko imate Android telefon. Ako vam zatreba aplikacija za ajfon, morate prvo pokrenuti iTunes ili lansirati Eplovu prodavnicu aplikacija kako biste uspeli da je instalirate.

8. Android telefoni mogu da podrže više korisničkih naloga.

9. Zaštita sadržaja vašeg Ajfona “ograničena” je na otključavanje otiskom prsta ili šifrom, dok je na većini Android telefona omogućeno još opcija, a između ostalih i otključavanje licem.

10. Android telefoni mogu da se obogate vidžetima kako bi bili u skladu sa vašim potrebama.

11. Ajfon sve aplikacije čuva na homescreen-ovima, dok na Android telefonima to ne mora da bude rešenje.

12. Neki Android telefoni omogućavaju gledanje nekoliko aplikacija u isto vreme, što je na Ajfonu nemoguće.

13. Na Android telefonima možete videti sve notifikacije na vrhu ekrana kako bi služile kao podsetnik za nedovršene obaveze ili tome slično.

14. Alarm na Android telefonu je drugačiji od onog na Ajfonu i odbrojava vam preostalo vreme za spavanje, odnosno pokazuje vam – od momenta kada ste ga uključili – za koliko da očekujete da će zazvoniti. Možda je sitica i nebitan detalj, ali može polužiti.

15. Poslednja razlika – vrlo često može biti presudna za odluku da imate Android telefon umesto Ajfona jeste – cena. Postoji puno modela Android telefona koji su prema kvalitetu i mogućnostima u istom rangu sa modelima Ajfona, a jedina razlika je u ceni, gde su telefoni kompanije Epl znatno skuplji.

29/01/2015 17:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments