Bitkoin dobija rivala na tržištu

07/06/2017 11:03

Bitkoin dobija rivala na tržištu

Poznato je da je bitkoin najvrednija kriptovaluta koja postoji, a koja u poslednje vreme probija sve rekorde u svojoj vrednosti.

Upravo zbog sve veće potražnje za digitalnim valutama došlo je do povećanja vrednosti i nekih drugih valuta, pored bitkoina. Najveći porast vrednosti beleži Ethereum, koji bi se mogao nazvati i najvećom konkurencijom bitkoina za sada.

Naime, vrednost Ethereuma je u ovoj godini porasla za čak 3.000 odsto! Rapidan porast vrednosti dogodio se zbog povećanog interesovanja za digitalnim valutama i povećanjem obima trgovanja u Aziji.

Vrednost Ethereuma je sada 250,41 dolara, što je 30 puta više od osam dolara, koliko je vredeo početkom 2017. godine.

Najveće interesovanje za ovom valutom trenutno je u Južnoj Koreji, dok je rusko tržište još uvek nezainteresovano za strane digitalne valute jer žele da naprave svoju.

Čim se Ethereum pojavio na tržištu kompanija Majkrosoft je počela da ulaže u njega. Prema nekim stručnjacima za digitalne valute, on predstavlja napredak u odnosu na bitkoin „blockchain“. Ethereum razvija sklapanje ugovora na osnovu „blockchain“ (u lanac se ubacuju samo blokovi koji su validirani proof-of-work) procesom tehnologije.

07/06/2017 11:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments