Ovaj deo tela najbrže stari!

03/01/2018 09:50

Ovaj deo tela najbrže stari!

Pomisao na to da starimo mnogima izaziva stres, čak i više od same fizičke manifestacije starenja. Ukoliko pripadate ovoj grupi ljudi, duboko udahnite i spremite se na ostatak teksta…

Zapravo, naša glava je deo tela koji najbrže stari. Ipak, pre nego što se sasvim prestravite, u pitanju je starenje koje je brže za samo nekoliko nanosekundi i to se dešava nakon 79. godine života. Ova promena se kod ljudskih bića ni ne primećuje.

Ajnštajn i starenje

Starenje je uzrokovano Ajnštajnovom teorijom relaviteta koja kaže da vreme zavisi od toga koliko se brzo krećemo i u kom smo položaju. Istraživači Nacionalnog istituta standarda i tehnologije (NIST) želeli su da testiraju ovu teoriju i koristili su automatske satove.

Pokazali su satovi koje su postavili više od zemlje brže su pokazivali vreme. Iz tog razloga, naučnici veruju da, ukoliko je vreme brže u zavisnosti od visine, glava stari malo brže od na primer stopala. Ipak, naučnici još jednom napominju da je u pitanju beznačajno starenje, tako da nema razloga za paniku.

03/01/2018 09:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments