Novo pravilo na Instagramu: Zaboravite InstaSize

28/08/2015 13:56

Novo pravilo na Instagramu: Zaboravite InstaSize

Društvena mreža Instagram je odlučila da uvede novinu koju su korisnici dugo očekivali. Na ovaj način odrekla se prvobitne zamisli – da se po svojim standardima razlikuje od ostalih društvenih mreža.

Do sada je Instagram organičavao svoje korisnike, pa su mogle biti objavljene fotografije samo u obliku kvadrata. To je često značilo da korisnici svoje fotografije moraju da seku kako bi one bile po standardima Instagrama.

Sada je Instagram odlučio da ovo svoje pravilo promeni i omogući kačenje slika svih oblika. Tako je sada omogućeno objavljivanje celih slika koje su vodoravne ili uspravne i nisu u obliku kvadrata.

Od sada će se na društvenoj mreži Instagram pojavljivati i “landscape” fotografije u puno rezoluciji.

Ova opcija je dostupna i na iOS i Android verziji Instagram aplikacije. Nova opcija će važiti i za fotografije i za video snimke koje korisnici Instagrama objavljuju.

Do sada je Instagram ograničavao svoje korisnike na kockaste fotografije, čime se razlikovao od svih drugih društvenih mreža i servisa, koji nisu uvodili standard za sadržaje koji se objavljuju. Ali razlog za promenu u ovom smislu je logičan, jer je napredovanjem tehnologije, došlo i do promene u rezoluciji fotografija, koje su za Instagram najvažnije.

Od svih fotografija koje su do sada objavljene na Instagramu, svaka peta je morala da bude modifikovana zbog oblika, kako bi se uklopila u standard koji je Instagram postavio. Sada, kada je ovo pravilo promenjeno, korisnicima će biti potrebno manje vremena za objavu fotografija jer neće morati da brinu o obliku fotografije, a takođe ni o kadru.

Zbog standardizacije fotografija za koju se Instagram zalagao, aplikacije poput InstaSize i Squareready, koje su “uobličavale” fotografije, postale su jako popularne i svi su ih koristili.

Pogledajte kako sada izgledaju fotografije na Instagramu:

28/08/2015 13:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments