Kako koristiti instagram

09/09/2014 14:26

Kako koristiti instagram

Instagram je popularna društvena mreža koja vam omogućava da ubacite, izmenite i date nazive vašim slikama.

U ovom prostom vodiču pokazaćemo vam kako da uredite svoj nalog, ubacujete slike, i koristite instagram uopšte.

1. Instagram registracija – Prvi koraci

Prvo treba da skinete instagram aplikaciju za vaš uređaj. Uđite u prodavnicu aplikacija na vašem uređaju i potražite instagram. Kada pronađete aplikaciju, instalirajte je.

Pokrenite instagram aplikaciju i napravite novi nalog. To možete uraditi tako što ćete kliknuti na “Sign up” dugme na dnu ekrana i unesete svoju imejl adresu, odaberete korisničko ime, šifru, broj telefona (ova opcija nije obavezna), i ubacite fotografiju (takođe nije obavezno). U odeljku “About” možete da napišete nešto o sebi i postavite link do vašeg veb sajta.

2. Instagram prijatelji

Sada konačno možete da pronađete prijatelje preko vašeg imenika, fejsbuk ili tviter liste prijatelja, ili da ih prosto potražite. Kada pratite ljude na instagramu, možete da vidite njihove objave, a možete da pratite i osobe koje ne poznajete.

3. Odeljci u aplikaciji

izgled_instagram_aplikacije

Izgled aplikacije

U instagram aplikaciji možete da skrolujete kroz postove korisnika koje pratite na odeljku “Feed“. Da biste osvežili stranicu, kliknite na dugme za osveženje u gornjem desnom uglu.

Osim Feed odeljka, instagram ima i odeljak “Popular” gde možete da vidite fotografije koje su objavili korisnici popularni na instagramu. Ovaj odeljak je obeležen zvezdicom.

Još jedan koristan odeljak je “News” odeljak sa obaveštenjima o aktivnostima na instagramu koje uključuju vaše objave – bilo da je neko komentarisao vašu fotografiju, delio je, ili slično.

Ukoliko kliknete na odeljak “Share“, možete ili da odaberete postojeće slike, ili da napravite novu. Ovaj odeljak je obeležen ikonicom kamere.

Instagram Direct opcija – sa najnovijom verzijom instagram aplikacije, imate mogućnost da, prilikom objave fotografije, odaberete kome će ona biti vidljiva – svim vašim pratiocima ili samo određenim.

4. Izmena fotografija na Instagramu

Instagram nema mnogo opcija za izmenu fotografija, ali osnovne ima. Neke od njih su rotiranje fotografije, dodavanje okvira, efekta zamućivanja i posvetljavanja fotografije. Osim toga, na fotografiju možete primeniti filtere – slobodno isprobajte one koji vam se čine zanimljivi, uvek možete da se vratite na originalnu fotografiju.

Fotografijama možete dodati i opis u “What” polju, lokaciju gde je ona napravljena u “Where” polju, kao i heštegove koji je opisuju.

5. Deljenje fotografija na Instagramu

Vašu fotografiju možete da podelite i na drugim društvenim mrežama pomoću “Sharing” opcije. Odaberite društvene mreže na kojima želite da objavite fotografiju i kliknite “Done”. Sada je vaša fotografija objavljena.

Pogledajte i kratak snimak o tome kako koristiti instagram:

09/09/2014 14:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments