5 Korisnih stvari na Instagram-u za koje niste znali

09/11/2015 11:19

5 Korisnih stvari na Instagram-u za koje niste znali

Za sada skoro svi znaju kako funkcioniše Instagram, ali uskoro će ovu društvenu mrežu moći lako da koriste i oni za koje ne mislite da bi mogli da savladaju način na koji funkcioniše jedna ovakva društvena mreža.

Zapravo, jedan od najvećih razloga za uspeh Instagram-a je lakoća korišćenja i jednostavan korisnički interfejs. Nema stotinu skrivenih karakteristika, niti gomilu zbrkanih načina za interakciju sa ljudima, za razliku od Facebook-a.

Međutim, to ne znači da na Instagramu nema zanimljivih stvari za koje ne znate. Evo pet stvari koje svi koji žele da budu iskusni korisnici mogu da urade sa omiljenom mrežom za deljenje slika:

1. Ubacite slike u sadržaje na Web-u

Instagram-u je trebalo neko vreme da uspostavi svoju društvenu mrežu na internetu, a trebalo mu je još više da omogući ubacivanje Instagram objava u sadržaje blogova i članaka.

Ne možete to učiniti sa aplikacije za mobilni, ali ako gledate Instagram na laptopu ili desktop računaru, treba samo da kliknete na dugme “Ellipses” u donjem desnom uglu, a zatim na “Embed”. Tako ćete dobiti kod koji možete da kopirate i postavljate gde hoćete.

2. Uklonite slike na kojima ste obeleženi

Jeste li obeleženi na slici sa Noći veštica zbog koje se stidite? Od sada je mnogo lakše ukloniti sebe sa slike, tako da se ona ne pojavljuje u delu vašeg profila “Photos of Me”.

Samo treba da pritisnete sliku, nađete svoje korisničko ime i kliknete na njega. Dobićete nekoliko opcija, ali ona koju želite da izaberete je “Remove Tag”. Ovo je naročito važno ako vas obeležavaju na dosadnim reklamnim objavama.

3. Pošaljite sliku kroz “Direct”

Da bi se takmičio sa aplikacijama kao što je SnapChat, Instagram je uveo opciju zvanu “Instagram Direct”. To je pomalo zbunjujuća kombinacija poruka i privatnih fotografija, zbog čega se i ne koristi tako često. Međutim, nije komplikovana za korišćenje.

Nakon što ste se slikali, napisali duhovit naslov i pronašli odgovarajući filter za sliku, na kraju treba da pritisnete “Direct”, umesto “Followers”. Možete je poslati jednoj osobi ili započeti grupnu poruku.

4. Objavljujte Gif slike

Iako ovo baš i nije Instagram opcija, već više zaobilaženje objavljivanja videa na Instagram-u, ali je i dalje zabavno. Da biste na Instagram-u objavili gif, treba sa internet da skinete aplikaciju kao što je GifShare.

Na taj način ćete moći da izmenite deo videa i da od njega napravite gif sliku, koju možete objaviti direktno na Instagram-u. U pomenutoj aplikaciji takođe možete da odaberete iz kolekcije neki od gifova reakcija i još mnogo toga.

5. Dodajte Hashtag-ove na slike nakon objavljivanja

Verovatno već znate da, ako neko drugi ostavi na vašoj slici komentar sa hashtag-om, Instagram tu objavu neće staviti u kategoriju sa tim hashtag-om. Međutim, ako vi sami ostavite komentar sa hashtag-om na svojoj fotografiji, ona će biti kategorizovana prema tom hashtag-u dugo nakon njenog objavljivanja.

Tako da, ako ste jedna od osoba koje hashtag-ovima žele da privuče nove pratioce i lajkove, možete lako to uraditi sa starim fotografijama, a da ne dosađujete svim vašim prijateljima.

 

09/11/2015 11:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments