Kako sačuvati energiju svom laptopu?

18/02/2015 13:46

Kako sačuvati energiju svom laptopu?

Iako su laptopovi danas sve naprediniji i pružaju mnogo više nego radnije, njihova baterija je i dalje problem. Kao prenosivi kompjuter, laptop bi trebalo da nam je na raspolaganju uvek kada nismo kod kuće i kada nam treba kompjuter dok smo u pokretu. Međutim, prostor gde bi mogli da napunimo bateriju mora nam biti u blizini jer baterija na laptopu često ne može da traje koliko nama treba.

Kako biste ipak iskoristili bateriju što je duže moguće, postoji nekoliko saveta.

Savet broj 1: Ukoliko su vam uključene aplikacije koje nekoristite u tom mometnu najbolje je da ih isključite jer ćete tako svom laptopu uštedeti bar malo energije – jer neće raditi više stvari paralelno nego samo ono što je vama u tom trenutku potrebno.

Savet broj 2: Na brzu potrošnju baterije utiče i maksimalna osvetljenost ekrana, a to nije uvek neophodno. Procenite kada vam ne treba dodatna osvetljenost ekrana, smanjite je i uštedite bateriju.

Savet broj 3: Ukoliko imate izbora, nemojte slušati muziku na laptopu. Kada vam je svaki minut baterije neophodan i važan, jedna od prvih stvri koju treba da isključite jeste muzika, jer su zbučnici na laptopu veliki potrošači baterije.

Savet broj 4: Još jedna od stvari koja vam često nije potrebna a ipak ostaje uključena i troši bateriju bez potrebe – Bluetooth i Wi-Fi. Čak i kada niste povezani na mrežu ili na neki uređaj, oni troše bateriju.

Savet broj 5: Vaš kompjuter vam omogućava da sačuvate bateriju kako bi ona trajala što duže. Na Windowsu kliknite na ikonicu baterije koja se nalazi u donjem desnom uglu, a nakon toga kliknite na “Power Saver” i sačuvajte energiju.

Savet broj 6: Čuvajte bateriju svoj laptopa. Ona ne zahteva previše brige, dovoljno je da obratite pažnju na to da nije izložena veoma visokim ili niskim temperaturama, a punite je samo onda kada se isprazni. Na ovaj način baterija će duže biti “zdrava”.

Izvor: Telegraf

18/02/2015 13:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments