Stiže novi operativni sistem za pametne telefone

26/06/2016 10:32

Stiže novi operativni sistem za pametne telefone

Operativni sistemi za mobilne telefone koji imaju najveći broj zadovoljnih korisnika su iOS – operativni sistem Apple-a i Android, kao njegov najveći konkurent.

Međutim, to nisu jedine softverske platforme koje se koriste u svetu. Postoji i Tizen – operativni sistem kompanije Samsung, temeljen na Linux-u, koji se koristi uglavnom za pametne satove i narukvice, ali ne i za pametne telefone.

Sada bi mogao da se pojavi i operativni sistem kompanije Huawei, koja je treća u svetu po proizvodnji pametnih telefona.

Huawei već razvija operativni sistem, ali još uvek nije poznato kada će se isti naćin na tržištu i kada će moći da se koristi na pametnim telefonima.

Kompanija Huawei radi i na obnavljanju svog EMUI interfejsa, koji za sada nije previše popularan. Kao jednu od mana korisnici navode i preveliku sličnost sa Apple-ovim operativnim sistemom iOS.

U novoj verziji EMUI bi trebalo da ima meni sa aplikacijama, ikonice potpuno drugačijeg dizajna, kao i novu paletu boja – sve sa ciljem da pridobije što više korisnika.

26/06/2016 10:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments