Yahoo postaje deo istorije!

11/01/2017 11:12

Yahoo postaje deo istorije!

Poznati Yahoo će uskoro prestati da postoji, ali ne u potpunosti! Plan je da mu se da novi identitet, pa će tako Yahoo postati – Altaba.

Osim promene identiteta, postoji mogućnost da će tehnološka kompanija Yahoo imati i manju upravni odbor ako dođe do dogovora o prodaji ključnih delova kompanije Verizon-u za 4,8 milijardi dolara.

Ukoliko Verizon preuzme poslovanje sa e-mailovima, sajtom i apikacijama za mobilne telefone, kompanija Yahoo će automatski postati Altaba, a novo ime će najaviti transofrmaciju Yahoo-a u holding kompaniju za investitcije kinsekog giganta u elektronskoj trgocini Alibabu i Yahoo Japan, čija je zajednička vrednost veća od 40 milijardi dolara.

Dirertorka Jahua Marisa Majer, koosnivač Dejvid Filo i još četiri direktora u sadašnjem upravnom odboru od 11 članova, podneće ostavke posle planirane prodaje Verizon-u koji bi trebalo da zadrži brend Yahoo.

Altaba je kao naziv nastao kombinacijom reči “alternativno” i “Alibaba”, a Yahoo već poseduje oko 15 odsto kompanije Alibaba.

11/01/2017 11:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments