Konkurs za “Izložbu vajara Srbije 2016”

09/06/2016 09:45

Konkurs za “Izložbu vajara Srbije 2016”

Vajarska sekcija Udruženja likovnih umetnika Srbije i Udruženje vajara Srbije raspisali su konkurs za učešće u “Izložbi vajara Srbije 2016”.

Krajnji rok za prijavu radova je 30. jun 2016. godine.

Na konkursu mogu učestvovati članovi i članice umetničkih udruženja ULUS, ULUPUDS, UVS, SULUV i drugi, kao i pojedinci i pojedinke koji se profesionalno bave vajarskom delatnošću.

Svaki autor i autorka mogu na konkurs prijaviti najviše dva rada galerijskog formata ili jedan veći rad, a na konkursu se ne može učestvovati sa radovima koji su već bili izloženi na Izložbi vajara Srbije (prethodne godine).

Prijava mora da sadrži: ime i prezime autora, adresu i kontakt telefon, naziv rada, tehniku i dimenzije, godinu nastanka dela, reprodukcije prijavljenih radova u visokoj rezoluciji (minimum 300 dpi).

Prijave se šalju mejlom na adresu [email protected].

Selekciju radova vršiće programski savet Izložbe vajara Srbije 2016, a autori i autorke biće obavešteni o rezultatima najkasnije do 5. jula.

Detaljnije informacije o konkursu, kao i procedurama za dostavljanje odabranih radovim, mogu se pronaći na internet prezentaciji ULUS-a.

“Izložba vajara Srbije” je stalna manifestacija sa učešćem izlagača koji profesionalno obavljaju vajarsku delatnost na teritoriji Srbije. Projekt predstavlja najznačajnija ostvarenja savremene umetničke skulpture u zemlji nastale u periodu između dve izložbe.

09/06/2016 09:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments