Prijave za Mikro festival amaterskog filma

07/08/2016 09:48

Prijave za Mikro festival amaterskog filma

Mikro festival amaterskog filma – MikroFAF ove godine se održava po sedmi put, 7. i 8. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Svi zainteresovani kandidati i ove godine imaju priliku da prikažu svoje kratke filmove i pritom osvoje raznovrsne nagrade. Sve što je potrebno jeste da se na vreme prijave.

Zainteresovani mogu prijaviti svoj kratki igrani, animirani, eksperimentalni ili dokumentarni film, a posebna pažnja biće posvećena fenomenu filmskog veb arta i viral videa koji se već duže vreme intenzivno razvijaju i često predstavljaju granične slučajeve između tradicionalno shvaćenog filma, video-arta, televizijskog skeča, dokumentarnog zapisa, performansa.

Konkurs za učešće na festivalu otvoren je do 1. septembra, a nagrade će biti dodeljene u sledećim kategorijama: “Najbolji kratki uradi sam film”, “Najbolji nezavisni kratki film” i “Najbolji viralni video”.

“Mikropolis” – ručno rađenu statuetu, dodeliće žiri sastavljen od tri renomirana umetnika iz različitih oblasti kulture.

Prema propozicijama konkursa prihvatljivo trajanje rada je do 15 minuta, jedan autor može prijaviti maksimalno tri rada i mogu učestvovati autori iz svih zemalja.

Autor treba da naznači za koju kategoriju prijavljuje film, filmovi koji nisu na srpsko-hrvatskom ili engleskom jeziku, moraju imati prevod, a radove treba poslati elektronskim putem podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace,Yousendit, FileConvoy i sl.) i podatke dostaviti mejlom na adresu [email protected].

Obavezno je dostaviti sledeće podatke: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (do 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (do 500 reči), kontakt telefon i mejl autora.

Radovi se mogu poslati i na adresu: Marija Rodić, Trgovačka 20/9, 11 000 Beograd, sa naznakom “Za MikroFAF”.

Više informacija nalazi se ovde.

07/08/2016 09:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments