Konkurs za mlade inovatore u vezi sa promenom klime

10/09/2014 11:15

Konkurs za mlade inovatore u vezi sa promenom klime

Konkurs koji organizuje ITU Telecom World zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom zasniva se na inovativnim idejama o tome kako informacione i komunikacione tehnologije mogu da pomognu “pametnim gradovima” da uspore ili ublaže efekte promene klime. Te ideje mogu da uključuju nove tehnologije, kao i kombinaciju postojećih tehnologija, servisa i sistema koji mogu da čine pametan grad. Mogu da se fokusiraju na praćenje promena klime i izveštavanje o njima, ublažavanje uticaja promena klime na društvo, ili se mogu bazirati na promenama u tehnologiji i društvu koje vode do zajednice koja je svesna okoline.

Takmičenje je otvoreno za sve mlade ljude od 18 do 30 godina, i čije zemlje su članice Međunarodne unije za telekomunikacije.

Najbolje ideje će biti prikazane na konferenciji Svetske zdravstvene organizacije o zdravlju i promenama klime, od 27. do 29. avgusta. Na kraju takmičenja, dva pobednika će otići sa kompanijom ITU Telecom World u Dohi u Kataru, od 7. do 10. decembra i predstaviti svoje ideje liderima industrije i vladi, učestvovaće u radionicama, ostvariti pravo na godinu dana mentorstva i osvojiti nagradu do 5.000 dolara.

Da biste se prijavili, posetite ovu stranicu, registrujte se, i napišite koja je vaša ideja.

Oblast: Informacione tehnologije
Zemlja: Katar, Doha
Jezik: Engleski
Website: ideas.itu.int/category

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE

10/09/2014 11:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments