Konkurs za dizajn moderne ćirilice

10/09/2014 10:05

Konkurs za dizajn moderne ćirilice

Konkurs je otvoren za sve koje zanima tipografija, bez obzira na to koliko dobro poznaju ćiriličnu azbuku.

Kompanija ParaType i Type žurnal pozivaju dizajnere ćiriličnog pisma širom sveta da učestvuju u ovom konkursu. Ćirilični fontovi napravljeni ili objavljeni posle 15. septembra 2009. godine mogu da učestvuju u takmičenju, a mogu da se pošalju i objavljeni i neobjavljeni radovi.

Žiri se sastoji od poznatih dizajnera iz Rusije, Nemačke, Ukrajine i Kanade. Prvo takmičenje ovog tipa organizovali su 1999. godine Vladimir Jefimov i Emil Jakupov. Drugo takmičenje, održano 2009. imalo je 234 dizajna iz 13 zemalja. Ovo je treće takmičenje tog tipa.

Svi koji su zainteresovani mogu da se prijave. Nema granica što se tiče godina, obrazovanja, zanimanja ili poznavanja azbuke. Nema ograničenja ni u broju poslatih dizajna, a mogu učestvovati i individualci i kompanije.

Pobednički dizajn će dobiti počasne diplome za “Izvrsnost u dizajnu fonta”. Organizatori zadržavaju pravo da dodele svoje nagrade dizajnima koji dobiju priznanja od žirija. Pobednici će dobiti i besplatnu kopiju kataloga.

Rok za prijavu na konkurs je 24. oktobar 2014. godine.

Sve prijave moraju se poslati elektronski putem ovog formulara. Forma može da uključuje i velika i mala slova, smanjena velika slova, interpunkcijske znakove, brojeve i druge karaktere koje podrazumeva standardna ćirilična kodna stranica (Macintosh Cyrillic ili Windows CP 1251).

Website: moderncyrillic.org/en
Oblast: Dizajn
Jezik: Engleski

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE

10/09/2014 10:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments