Foto konkurs “Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost”

28/04/2015 08:33

Foto konkurs “Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost”

Nacionalni komitet za obeležavanje “Međunarodne godine svetlosti”, za koju je odabrana 2015. godina, raspisao je foto konkurs koji je otvoren do 31. maja.

Na konkursu mogu učestvovati svi stanovnici Republike Srbije, a fotografije sa kojima će učestvovati mogu zabeležiti pojave iz prirode, svakodnevnog života, umetnosti ili eksperimente.

Cilj je da se pošalje fotografija koja na najoriginalniji i najupečatljiviji način dočarava svetlosne efekte koji nas okružuju.

Pobednik na konkursu će se odrediti prema broju glasova, gde će jedan glas biti jedan lajk na Fejsbuku. Glasanje će se odvijati na zvaničnoj Fejsbuk stranici Međunarodne Godine Svetlosti.

Autori fotografija koje dobiju najviše lajkova dobiće nagrade, a imaće priliku i da svoje radove izlože na istoimenoj izložbi “Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost” koja će se održati krajem avgusta u Ustanovi kulture “Parobrod” u Beogradu.

U prijavi za konkurs trebalo bi da stoji ima i prezime autora, radno mesto/fakultet, kontakt, najviše dve fotografije sa nazivom i kratkim tekstom (do pet rečenica) o značaju svetlosti u prizoru sa fotografije.

Prijave se šalju mejlom na adresu [email protected].

Ukoliko autor želi da njegova fotografija bude odštampana za izložbu, trebalo bi da je pošalje mejlom, a da minimalne dimenzije budu 3.000px po dužoj strani. Ukoliko ne pošalje u toj veličini, fotografija će na izložbi biti prikazana preko projektora.

Datum za slanje fotografija i prijavjlivanje na konkurs je 31. maj, dok će se rezultati znati do 30. juna.

“Međunarodna Godina Svetlosti” je inicijativa koja za cilj ima da građanima sveta ukaže koliko je važna svetlosti i optička tehnologija u budućnosti i u razvoju društva.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

Izvor: RTV

28/04/2015 08:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments