Vikipedija: U toku takmičenje u pisanju članaka

07/05/2017 12:22

Vikipedija: U toku takmičenje u pisanju članaka

U toku je takmičenje u pisanju članaka koje organizuje Vikimedija Srbije i Vikimedijina Zajednica Republike Srpske na Vikipediji na srpskom jeziku.

U pitanju je treće po redu takmičenje u pisanju novih članaka i dopunjavanje postojećih o zemljama Istočne i Centralne Evrope i svim temama vezanim za ove zemlje, među kojima se izdvajaju kultura, muzika, nauka, sport i slično.

Pod nazivom CEE proleće ovo međunarodno takmičenje u uređivanju članaka otvoreno je do 31. maja do kada je moguće slanje radova.

Cilj je da se poboljša saradnja između različitih jezičkih verzija na vikipediji, kao i omogućavanje uređivačima iz ovog regiona da saznaju više i povećaju pokrivenost relevatnih tema iz država učesnica na Vikipediji na različitim jezicima.

Svi registrovani korisnici i korisnice mogu da učestvuju u takmičenju, a za prva tri mesta su obezbeđene nagrade, kao i za dva rada koja budu pohvaljena.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa odabirom teme, referencama i slično, pišite na mejl adresu Vikimedije Srbije [email protected] ili na imejl adresu Vikimedijine Zajednice Republike Srpske [email protected].

Više o konkursu nalazi se OVDE.

07/05/2017 12:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments