BIRN: Stipendije za 10 novinara

05/02/2016 17:21

BIRN: Stipendije za 10 novinara

Balkanska mreža istraživačkog novinarstva (BIRN) svake godine raspisuje konkurs za dodelu 10 studendija novinarima koji dolaze sa teritorija država Balkana.

Na konkurs se mogu prijaviti novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije.

Cilj konkurs je da se podstakne regionalno umrežavanje novinara sa Balkana i da se poboljša izveštavanje o temamam koje su značajne za ceo region, ali i za Evropsku uniju.

Stipendije će dobiti novinari koji prođu proces selekcije, a finansijska i profesionalna pomoć koju mogu očekivati namenjena je za pisanje in-depth članaka i reportaža na zadatu temu.

Novčani iznos stipendije je 2.000 evra, pored kojih će stipendisti primati i dodatni džeparac za putovanje u iznosu od 2.000 evra, a dobiće i šansu da učestvuju u sedmomesečnom programu profesionalnog usavršavanja.

Najbolje i najkvalitetnije priče biće nagrađene sa dodatnih 4.000, 3.000 i 2.000 evra, dok će tekstovi biti objavljivani na svim lokalnim jezicima, kao i na engleskom i nemačkom.

Prijavljivanje na konkurs za 10 stipendija koje dodeljuje BIRN vrši se preko ovog linka.

05/02/2016 17:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments