Konkurs edicije “Golub” za autorski prvenac

18/02/2015 09:57

Konkurs edicije “Golub” za autorski prvenac

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ iz Sombora je raspisala konkurs za objavljivanje autorskog prvenca. Konkurs je namenjen svim autorima koji do sada nisu objavljivali svoje rukopise i cilj ovakvog takmičenja je da se do sada neobjavljeni rukopis konačno nađe u štampanom izdanju, pred čitaocima.

Edicija Golub, koja je ponovno ustanovljena edicija gradske biblioteke u Somboru „Karlo Bijelicki“, kao misao vodilju predstavlja izdavanje prve knjige neafirmisanog književnog autora, knjige koja nikada ranije nije bila objavljivana. Naziv Golub potiče od Ilustrovanog lista za srpsku mladež koji je pokrenut 1879. godine, a u Somboru je izlazio u periodu od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, objavljivali svoje radove Dučić, Šantić, Ilić, Nušić i Crnjanski.

Kvalifikacije

Konkurs je namenjen autorima koji pišu na srpskom jeziku, starosti do 40 godina. Primaju se zbirke pesama, zbirke pripovedaka i romani. Jedan autor može poslati jedan rukopis.

Radovi se šalju elektronskom poštom na zvaničan mejl adresu organizatora i to u dva posebna mejla. Prvi mejl treba da bude naslovljen nazivom dela i potpisan šifrom. Drugi mejl treba da bude naslovljen nazivom šifre i da sadrži ime i prezime, adresu, kontakt telefon, mejl i kratku biografiju. Radove treba slati u Word a ne u Pdf formatu.

Nagrada

Pobednika takmičenja će izabrati tročlani žiri u čijem su sastavu: Jovan Zivlak, predsednik, Nada Dušanić i Vladimir Jerković. Nagrada pobedniku na konkursu je objavljivanje knjige, organizacija promocija nagrađene knjige i prezentacija/inicijacija autora u književno stavralačke tokove sprovodeći programe predstavljanja knjige u Somboru ali i drugim gradovima.

Rezultati će biti objavljeni do 1. juna na internet prezentaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, kao i putem internet prezentacije na sajtovima: www.konkursiregiona.net i www.prozaonline.com

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE

18/02/2015 09:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments