Konkurs za Arhipelagovu nagradu otvoren do 1. marta

27/02/2015 10:46

Konkurs za Arhipelagovu nagradu otvoren do 1. marta

Konkurs za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana, koji je raspisao Centar za liberalno-demokratske studije i Izdavačka kuća Arhipelag, otvoren je do 1. marta.

Za godišnju nagradu se mogu prijaviti diplomski, master i magistarski radovi ili doktorske disertacije koje su odbranjene u poslednjih pet godina ili su u procesu odbrane na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Pored ovih radova, mogu se predati i neobjavljene monografije autora.

Tema radova mora biti sa teritorije bar jedne od ovih zemalja i da obuhvata vremenski period od antičkog doba do kraja 20. veka.

Konkurs je namenjen kandidatima koji imaju najviše 40 godina.

Radovi se šalju u PDF ili Word formatu mejlom na adresu [email protected].

Žiri koji će odlučivati o ovogodišnjem pobedniku čine: Mihail Arandarenko (profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu), Gojko Božović (glavni urednik Arhipelaga), Boško Mijatović (predsednik CLDS) i Branko Milanović (ekonomista u Istraživačkom odeljenju Svetske banke u Vašingtonu).

Najbolji rad biće objavljen u ediciji Summa Izdavačke kuće Arhipelag, a pored toga, autor pobedničkog rada dobiće novčanu nagradu u iznosu od 2.000 evra.

Konkurs je otvoren do 1. marta, u aprilu će biti doneta odluka o najboljem radu, dok će svečana dodela nagrade biti u junu 2015. godine.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

Izvor: RTV

27/02/2015 10:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments