Konkurs za mlade iz regiona – “Pisci za budućnost”

23/06/2015 13:03

Konkurs za mlade iz regiona – “Pisci za budućnost”

Balkansko književno društvo – Balkanski književni glasnik raspisao je konkurs pod nazivom “Pisci za budućnost”.

Konkurs je namenjen mladim između 14 i 29 godina, koji žive na teritorijama Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Prema propisima konkursa, kandidati imaju zadatak da dovrše započete priče i pesme, a jedan koautror može na konkurs poslati najviše dva rada – jednu dovršenu pesmu i jednu dovršenu priču.

Cilj konkursa je, između ostalog, da se pruži prilika i neafirmisanim autorima, dok će svi kandidati imati priliku da se druže sa piscima/koautorima, da putuju, edukuju se i objave knjigu, koja će nekima biti prva.

Ponuđene priče i pesme, namenjene učesnicima konkursa, nalaze se na sajtu specijalnog izdanja Balkanskog književnog glasnika. Dovršavanjem započetog dela i dostavljanjem podataka o autoru – ujedno se vrši i prijavljivanje na konkurs.

Projekat “Pisci za budućnost” predstavlja svojevrstan način da se popularizuje književnost sa ciljem kulturnog razvoja Bosne i Hercegovine i država regiona.

Konkurs je otvoren do 30. juna, a autori i stručna komisija Balkanskog književnog društva će pobednike proglasiti početkom avgusta, dok će svečana dodela nagrada biti mesec dana kasnije.

Književni konkurs “Pisci za budućnost” deo je projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekat “Dijalog za budućnost” finansira se od sredstava Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

23/06/2015 13:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments