Konkurs za drugu knjigu mladih autora

21/01/2017 15:50

Konkurs za drugu knjigu mladih autora

Konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina, koji su raspisali Somborski književni festival i Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” otvoren je do 15. februara 2017. godine.

Na konkursu mogu učestvovati autori i autorske koji su do sada izdali jednu knjigu, a cilj je da se pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu tzv. problem druge knjige.

Svaki autor/autorka na konkurs mogu poslati više od jednog rukopisa, bez obzira na žanrovsku određenost (proza, poezija, drama, esej, kritika, književnost za decu, poližanrovska dela).

Radovi se šalju potpisani šifrom, a moraju biti originalno autorsko delo napisano na srpskom jeziku. Delovi rukopisa mogu biti ranije objavljivani.

U razrešenju šifre neophodno je dostaviti sledeće podatke: ime i prezime autora/autorke, kraću biografiju, kontakt, kratak opis, kritiku ili recenziju prve knjige.

Prijave se šalju mejlom na adresu [email protected].

Žiri u sastavu Branislav Živanović, Dušan Vejnović i Tamara B. Krstić objaviće rezultate konkursa do 15. marta. Pobednički rukopis biće štampan, a nagrada će se dodeliti tokom Somborskog književnog festivala u maju mesecu.

21/01/2017 15:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments