Bez Knjige na trgu?

20/05/2021 14:40

Bez Knjige na trgu?

Manifestacija “Knjiga na trgu” na Trgu republike gotovo je izvesno da neće biti održana od 21. do 23. maja, kako je bilo najavljeno, saopštilo je Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS). Kako navode, samo tri dana pre održavanja festivala knjige, dobili su dopis Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacija i koordinaciju odnosa sa građanima da je Trg zauzet.

– Tri dana pred otvaranje festivala na otvorenom “Knjiga na Trgu” organizator Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) od Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacija i koordinaciju odnosa sa građanima dobija obaveštenje da je prostor zauzet, tj. da je Trg Republike u pomenutom terminu zauzet drugim događajem od značaja za grad Beograd, te da u periodu od 21. do 23. 05.2021 godine nije moguće realizovati manifestaciju – navodi se u saopštenju UPIS-a.

možda vas zanima iZašto treba da čitamo knjige?

Inače, predstavnici UPIS-a i Sekretarijata za kulturu od decembra do maja imali su više sastanaka na kojima su potvrdili vikend od 21. do 23. maja kao termin održavanja manifestacije. UPIS je postupao prema instrukcijama Sekretarijata za kulturu i poštovao proceduru, kao i u oktobru prošle godine, kada je održano prvo izdanje manifestacije “Knjiga na Trgu”.

– Zahtevamo obrazloženje Sekretarijata za kulturu zašto je došlo do propusta u povezivanju sa Beokomom i neblagovremenog odlaganja događaja zbog koga članovi UPIS-a i drugi izlagači, kao i naš tehnički partner Beoexpo trpe materijalnu i moralnu štetu – navode u toj organizaciji.

pročitajte još i: Prepričavanje je jednako važno kao i čitanje

A nakon prvog Festivala knjige na otvorenom, “Knjiga na Trgu”, koji je bio prošlog oktobra, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije pripremilo se i za ovo novo, prolećno izdanje te manifestacije. Kako je ranije saopšteno, za festival je prijavljeno više od 20 uglednih izdavača, a koji su trebali posetiocima da ponude svoje naslove sa popustom od 30 do 70 odsto.

 

20/05/2021 14:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments