30 x 30, konkurs Kulturnog Centra Zrenjanin i mr Milutin Mićić za 2014. godinu

10/09/2014 09:03

30 x 30, konkurs Kulturnog Centra Zrenjanin i mr Milutin Mićić za 2014. godinu

Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 x 30. Na konkurs se mogu prijaviti svi profesionalni likovni umetnici na teritoriji Republike Srbije i svi umetnici širom sveta. I ove godine projekat 30 x 30 je međunarodni.

Uslovi konkursa:

  • Autori mogu da konkurišu sa najviše dva rada.
  • Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara.

Radovi koji pređu ove dimenzije neće se razmatrati.

Uz radove je potrebno poslati i jedan reprezentatitni katalog.

Pored slobodnih rešenja, ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu – zadatak: “Vertikala uma i horizontala rata daju krst… A ti si na njemu?

Organizatori smatraju da je mišljenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavljeno, iako je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišljanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati.

Radovi će biti žirirani.

Dodeljuju se tri nagrade:

  • Prva nagrada: samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin
  • Druga nagrada: učešće u radu likovne kolonije “Crtež”
  • Treća nagrada: prigodan poklon

Izložba će biti otvorena 12. decembra 2014. godine u Kulturnom centru Zrenjanina. Radovi sa likovnog salona 30 x 30 će tokom 2015. godine biti izloženi u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo i u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici.

Radove je potrebno poslati na adresu: Kulturni centar Zrenjanina, Narodne omladine 1, 23000 Zrenjanin. Više informacija možete dobiti pozivom na telefone: 023/535 482, 064/811 69 94 (Vlada Đurić).

Preporučuje se da radove pošaljete Post ekspresom, a isti će biti vraćeni Post ekspresom o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.

Website: www.artmagazin.info/index.php?option=com_content&task=view&id=2731&Itemid=87
Oblast: Likovna umetnost
Zemlja: Srbija, Zrenjanin
Jezik: Srpski

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE

10/09/2014 09:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments