Konkurs za Nagradu “Ranko Radović”

03/09/2016 09:44

Konkurs za Nagradu “Ranko Radović”

Konkurs za dodelu Nagrade “Ranko Radović” koji je raspisalo Udruženej likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije otvoren je do 14. oktobra.

Nagrada “Ranko Radović” sastoji se od plakete, povelje i novčanog iznosa, a najbolji učesnik konkursa svoju nagradu dobiće 21. decembra.

Cilj konkursa je da se nagradom podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijska misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo.

Nagrada “Ranko Radović” dodeljuje se u tri kategorije: za kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi, realizovano arhitektonsko delo, kao i televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije, a sve realizovane u prethodnoj kalendarskoj godini, odnosno do datuma dodele nagrade.

Na konkursu mogu učestvovati pojedinci, ustanove, udruženja strukovnih organizacija, kao i sva zainteresovana lica koja su ostvarila rezultate u jednoj od tri kategorije, sa teritorije Srbije, kao i iz drugih zemalja.

Svi zaniteresovani za učešće na konkursu Pravilnik o dodeli Nagrade “Ranko Radović”, informacije o uslovima i načinu prijave radova, kao i elektronski formular mogu pronaći ovde.

Učesnici konkursa biće prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja ce biti otvorena u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca u Beogradu na dan dodele Nagrade, a potom u maju naredne godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nagradu “Ranko Radović” za 2016. godinu realizuje ULUPUDS – Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao osnivač, i Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad – Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, Potisje Kanjiža A.D. – član grupe Tondach, Inženjerska komora Srbije, Radio-televizija Srbije, kao suosnivači. Pokrovitelj nagrade su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

03/09/2016 09:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments