Konkurs povodom 9. decembra

19/10/2015 09:20

Konkurs povodom 9. decembra

Konkurs za literarni rad i kratki film, koji je raspisala Agencija za borbu protiv korupcije, nosi naziv “Da li treba da budem hrabar da bih bio pošten?” otvoren je do 27. novembra.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, koji se obeležava 9. decembra, Agencija je raspisala konkurs na kom mogu da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti i prosvetni radnici.

Ove godine je tema konkursa “Da li treba da budem hrabar da bih bio pošten?”, čime organizatori žele da podstaknu razmišljenje o vrednostima, konkretno o hrabrosti i poštenju i njihovom međusobnom odnosu.

Učesnici konkursa svoj stav o ovoj temi mogu iskazati na jedan od sledećih načina:

  • kao Literarni rad – sastav, esej, pesma, reportaža, komentar. Ovaj rad bi trebalo da sadrži od 500 do 1.600 reči, odnosno manje ukoliko je u formi pesme.
  • kao Kratki film – snimljen mobilnim telefonom, foto-aparatom, kamerom.

Prosvetni radnici, koji takođe mogu učestvovati na konkursu, mogu učestvovati i u kategoriji Predavanje, a tekst koji predaju za ovu kategoriju trebalo bi da sadrži do 2.500 reči.

Više informacija o temi konkurs nalazi se na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Radovi se šalju mejlom na adresu [email protected] ili poštom – Agencija za borbu protiv korupcije, Carice Milice 1, 11000 Beograd, sa naznakom “Za Konkurs povodom 9. decembra”.

Prijava mora da sadrži ime i prezime, razred, školu, adresu i mesto stanovanja, godište, telefon, mejl adresu autora. Potrebno je navesti i naziv i adresu, mesto, mejl adresu i telefon svoje škole ili fakulteta.

19/10/2015 09:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
sofija
8 godine ranije

a kakva trebaju da budu slova?