Nagradni konkurs “Biće i jezik”

29/02/2016 11:34

Nagradni konkurs “Biće i jezik”

Nagradni konkurs “Biće i jezik” koji je raspisan od strane Zavoda za kulturu Vojvodine i Savet za očuvanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića, otvoren je do 14. marta.

Dodeljivaće se nagrada za esej iz oblasti filozofije, filozofije kulture, književnosti, književne kritike, antropologije, sociologije ili sociologije kulture.

Na konkursu mogu učestvovati mladi autori i autorke do 30 godine, koji su svojim radom, delovanjem i stvaralaštvom vezani za prostor Republike Srbije.

Cilj konkursa je da se podstakne i afitmiše otvoreni esejistički pristup filozofskim, sociološkim i kulturološkim aspektima savremene društvene prakse i kulturnih modela.

Radovi koji se šalju na konkurs bi trebalo da odlikuju naglašenim stavom i osobenim stilom, uz vidljivi stepen erudicije i precizne opservacije istraživanih, etičkih i estetskih fenomena.

Na konkurs se šalju radovi u digitalnoj formi, mejlom na adresu [email protected] sa naznakom “Konkurs za dodelu nagrade Biće i jezik”.

Esej bi trebalo da bude obima do 20 stranica, kucan latinicom, fontom Times New Roman, veličina slova 12, prored Single, a pored rada potrebno je dostaviti i kratku biografiju autora.

Više informacija o konkursu može se dobiti od Aleksandre Đurić Bosnić pozivom na broj telefona 064 1398 007 ili 021 4754 128.

Pobednik konkurs će biti poznat 23. marta, a nagrada se sastoji od novčanog dela u iznosu od 100.000 dinara, kao i publikovanje nagrađenog eseja u časopisu Interkulturalnost.

Nagradu “Biće i jezik” dodeljuju Zavod za kulturu Vojvodine i Savet za očuvanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića povodom obeležavanja godišnjice smrti Radomira Konstantinovića, jednog od najvećih književnika i filozofa na ovim prostorima.

29/02/2016 11:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments