Finansijska pomoć projektima za razvijanje lokalnih zajednica

09/02/2015 09:46

Finansijska pomoć projektima za razvijanje lokalnih zajednica

U saradnji sa kompnijom NIS a.d. Novi Sad, gradovi – Pančevo, Zrenjanin, Novi Sad, Čačak, Beogad, kao i opštine – Kikinda, Novi Bečej, Kanjiža, Žitište i Srbobran, raspisali su konkurs za dodeljivanje finansijskih sredstava projektima koji se realizuju u oblasti kulture, sporta, nauke, zaštite životne srednine i socijalne pomoći.

Na konkurs se mogu prijaviti registrovana udruženja građana, sportska uduruženja, strukovna udruženja, lokalne institucije i fondacije sa sedištem na teritorijama gradova i opština koje učestvuju na konkursu.

Projekti iz sledećih oblasti imaće pravo da konkurisu za finansijska sredstva:

  • Energija sporta – promovisanje sportova, zdravog načina života, dostupnost sportskih sadržaja i uključivanje mladih, dece i drugih osetljivih grupa u sportske aktivnosti unutar lokalnih zajednica.
  • Kultura bez granica – podržavanje kulturnih programa i manifestacija, razvijanje kulturnih sadržaja u lokalnim zajednicama, edukacija i podizanje svesti o važnosti kulture.
  • Energija znanja – razvijanje nauke, promocija nauke, istraživanja.
  • Pomoć socijalno ugroženim grupama – projekti koji pomažu smanjenju siromaštva, uključivanje marginalizovanih grupa, razvijanje socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.
  • Zaštita životne sredine – edukovanje i podizanje svesti o ekologiji, projekti sa ciljem rešavanja konkretnih problema u lokalnim zajednicama.

Na konkursu prednost će imati projekti koji su namenjeni pružanju podrške mladim ljudima u ostvarivanju njihovih potencijala, projekti koji podrazumevaju rekonstrukciju ili adaptaciju prostora ili javne površine koja je od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

Dodeljena finansijska sredstva iznosiće minimalno 300.000 dinara.

Prijavljivanje na konkurs traje do 26. februara u 16 časova.

Detaljnije o konkursu, načinu prijave i potrebnim dokumentima nalazi se OVDE.

Izvor: RTV

09/02/2015 09:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments