Konkurs filmskog festivala “Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!”

19/03/2016 09:48

Konkurs filmskog festivala “Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!”

Konkurs za filmove za 14. Međunarodni filmski destival “Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!” otvoren je do 15. juna.

Festival organizuju Kreativno afirmativna organizacija Parnas iz Novog Sada i Udruga Spirit iz Rijeke (Hrvatska) koji su i rapisali ovaj konkurs.

“Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!” je filmski festival koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti i filmova čiji su autori i autorke (glumci, scenaristi, rešiseri) osobe sa invaliditetom.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se od 2003. godine. Cilj je informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, kao i stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere duštvenog života.

Filmovi koje stručni žiri bude odabrao biće prikazani u okviru 14. Međunarodnog filmskog festivala “Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!” koji se održava tokom septembra meseca u Novom Sadu i tokom oktobra u Rijeci.

Autori najboljih filmova biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filam Euro-In koji se održava u Novom Sadu, a u okviru posprodukcije – Filmskog karavana biće prikazivani u gradovima Srbije i Hrvatske.

Na konkurs se šalju filmovi do 30 minuta, sa temom – invalidnost, a filmovi čiji su autori osobe sa invaliditetom mogu odabrati slobodnu temu.

Više informacija o konkursu, propozicijama festivala, načinu prijave i uslovima konkursa nalazi se ovde.

19/03/2016 09:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments