Konkurs – TED Nagrada 2016

23/03/2015 09:30

Konkurs – TED Nagrada 2016

TED nagrada dodeljuje se svake godine osobi sa smelom, inovativnom vizijom globalne promene. Dobitnik nagrade dobija milion dolara i podršku iz širokog spektra resursa i stručnosti TED zajednice radi ostvarenja pobednikovog sna.

Website: http://prize.ted.com/
Nagrada: novčana nagrada u vrednosti od 1.000.000 dolara
Rok za prijavu: 31. mart 2015. godine
Otvoren za: za sve one koji su lideri sa smelom, inovativnom vizijom globalne promene.

TED nagrada je nastala iz TED konferencije i vizija ponuđenih na sceni, kako promene mogu da se dese u svetu, jedna po jedna. TED nagrada je prvi put dodeljena 2005. godine. Prvi dobitnici nagrade su Robert Fišel (želja – novi lekovi za moždane poremećaje), Edvard Burtinski (želja –  globalni razgovor o održivosti) i Bono (želja – društveni pokret aktivizma za Afriku). Ova nagrada se od tada dodeljuje mnogobrojnim inovativnim liderima kao što su Dejv Egers, E.O.Vilson, Silvija Erl i drugi.

Kvalifikovanost

Konkurs je otvoren za kandidate koji mogu biti predloženi od strane svake osobe iz celog sveta.

Kada kandiduje nekog pojedinca, predlagač ima slobodu da stupi u kontakt sa kandidatom u vezi izrade potencijalne želje. Ako je nominacija jaka, a želja nije uključena, TED Prize tim će dopreti direktno do kandidata tokom užeg kruga izbora.

Nagrada

Dobitnici TED nagrade dobijaju milion dolara da ih inspiriše na velike ideje. Nagrada nudi podršku za izgradnju projekta i da ljudi širom sveta svojim akcijama mogu da doprinesu ovoj misiji.

Prijava

Možete se prijaviti na takmičenje tako što ćete se registrovati OVDE najkasnije do 31. marta 2015. godine. Finalisti će biti ustanovljeni i dalja komunikacija sa njima će se vršiti tokom jula 2015. godine. Pobednici će biti imenovani do kraja godine, kada će početi njihova željena strategija.

Za više informacija posetite zvaničnu veb stranicu.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

23/03/2015 09:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments