Sastavljački konkurs “Enigmatski Dani ludaje”

13/07/2016 09:09

Sastavljački konkurs “Enigmatski Dani ludaje”

Enigmatski klub “Kikinda” raspisao je sastavljački konkurs “Enigmatski Dani ludaje” za skandinavku, anagram i rebus, a krajnji rok za slanje radova je 20. avgust.

Na konkursu mogu učestvovati svi zainteresovani sa najviše po pet radova za svaku disciplinu. Radovi se sastavljaju na srpskom jeziku i potpisuju punim imenom i prezimenom.

U disciplini “Skandinavka” potrebno je sastaviti skandinavku veličine bruto sa opisnim poljima 16 x 12 (15 x 11 neto), sa otvorom za sliku – 6 x 6 u bilo kom uglu.

U skandinavku je obavezno uvrstiti: ime i prezime aktuelne (žive) poznate ličnosti iz Srbije, koja se ukršta sa samo jednim od ponuđenih pojmova: ludaja, suvača, sova utina, velika droplja ili Kikinda.

Radovi za disciplinu “Anagram” podrazumeva čist anagram od narodne poslovice: Zlato se u vatri prebira, a čovek u nevolji.

Za disciplinu “Rebus” potrebno je poslati klasičan rebus u kome se u postavci (ne nužno i u rešenju) koristi najmanje jedan sportski pojam koji se piše malim slovom.

Radovi za konkurs se šalju mejlom na adresu [email protected] ili [email protected] ili poštom na adresu Slavko Bovan, Gavrila Principa 11, 23300 Kikinda.

Pobednici konkurs biće objavljen u okviru manifestacije “Dani ludaje”, a za svaku disciplinu biće dodeljen pehar i novčana nagrada u iznosu od 5.000 dinara za pobednika, dok će nekoliko kvalitetnih sastava biti nagrađeno drugim prigodnim nagradama.

Više informacija o konkursu nalazi se ovde.

13/07/2016 09:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments