Jagodina: Konkurs za tradicionalnu književnu nagradu

31/03/2016 15:51

Jagodina: Konkurs za tradicionalnu književnu nagradu

Konkurs za tradicionalnu književnu nagradu “Srpsko pero 2016”, koja će biti dodeljena u Jagodini u junu mesecu, otvoren je do 20. maja 2016. godine.

Savet Svesrpskog književnog festivala mladih pisaca Jagodine i Narodna biblioteka Jagodine raspisuju ovaj konkurs, 31. po redu, u kom mogu učestvovati mladi pisci iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, koji imaju do 35 godina i pišu na srpskom jeziku.

Svaki autor može poslati najviše tri rada, bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst…) dužine do 10 kucanih stranica.

Radovi se šalju pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 20. maja na adresu: Narodna biblioteka, Knjeginje Milice br. 2, 35000 Jagodina, sa naznakom – za konkurs “Srpsko pero”.

U odvojenoj koverti šalje se rešenje šifre, kao i osnovni bibliografski podaci autora.

Radove će ocenjivati stručni žiri sastavljen od književnika Jagodine i Beograda, a osim laureata, na završnoj svečanosti posvećenoj Vidovdanu, učestvovaće i najuspešnijih 10 učesnika konkursa. Tada će biti promovisan i zbornika sa 30 najuspešniji radova pristiglih na ovaj konkurs.

Nagrade za učesnike završnog dela festivala pripremila je i Podružnica Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug, nedeljne novine “Novi put”, časopis “Akt” i Kolo srpskih sestara Jagodine.

U okviru završne svečanosti biće uručena i nagrada za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije “Zlatni orfej” piscu Srbije i “Pomoravski orfej” najuspešnijem piscu Pomoravlja.

31/03/2016 15:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments