Festival ilustracija knjige “BookILL Fest”

11/03/2015 10:40

Festival ilustracija knjige “BookILL Fest”

Banatski kulturni centar i Novosadski sajam organizuju četvrti put po redu Festival ilustracije knjige “BookILL Fest” koji se održava 20. aprila 2015. godine.

Festival se održava u okviru 21. međunarodnog salona knjige u Novom Sad, od 18. do 25. aprila.

Festival “BookILL Fest” ima za cilj da se obrati pažnja na ilustraciju knjige i ilustratore, kao i na izdavače knjiga koji brinu o opremi svojih knjiga. “BookILL Fest” podrazumeva internet konkurs za najbolju ilustraciju knjige, a nakon toga će biti održana izložba printova izabranih i nagrađenih radova, kao i proglašenje pobednika.

Ilustrovana knjiga je umetnički objekat, a kao takva potpisana je od strane koautora – pisca i ilustratora. Festival “BookILL Fest” pokušava da konkursom, koji se održava već godinama, afirmiše princip po koje su i tekstualni i vizuelni deo knjige podjednako važni, pri čemu bi i pisac i ilustrator trebalo da podjednako budu poštovani i vrednovani.

Konkurs je namenjen autorima iz celog sveta.

Svaki autor, koji želi da učestvuje na konkursu, može da pošalje četiri ilustracije knjige. Od toga obavezno je da bar jedna ilustracija bude za naslovnu stranu, a ostale po sopstvenom izboru iz knjige – digitalnoj formi (JPG, TIFF ili PSD formatu, RGB modu, 300-600 dpi, do formata A4).

Radovi se šalju mejlom na adresu [email protected].

Radovi mogu biti ilustracije u svim likovnim i grafičkim tehnikama ili kompjuterski dorađene, kao i fotografije koje su u funkciji ilustracije knjige. Mogu se poslati i neobjavljena likovno-dizajnerska rešenja i objavljene knjige, ali i skenirani gotovi radovi ili samo kao projekti.

Autori mogu poštom poslati i knjigu, eventualno i CD sa narezanim crtežima i podacima, na adresu – Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo.

Prijava bi trebalo, pored radova, da sadrži i podatke – ime, prezime, adresu, telefon, kratku radnu biografiju, nazive radova i kategoiju kojoj radovi pripadaju (odabrati jednu od navedenih kategorija).

Obavezno navesto da li je knjiga objavljena ili je još u projektu.

Krajnji rok za slanje radova je 5. april 2015. godine.

Kategorije za slanje radova su:

  • ilustracija pesničke knjige,
  • ilustracija prozne knjige,
  • ilustracija knjige za decu,
  • foto-ilustracija knjige.

Na Novosadskom sajmu, 20. aprila 2015. godine biće proglašeni pobednici i dodeljene nagrade, a biće otvorena i izložba printova selektovanih i nagrađenih radova.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

Izvor: RTV

11/03/2015 10:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments