Književni konkurs “Ulaznica 2015”

27/05/2015 11:29

Književni konkurs “Ulaznica 2015”

Književni konkurs “Ulaznica 2015” raspisali su gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina i časopis “Ulaznica”, a namenjen je autorima čiji radovi još nisu objavljeni.

Radovi se mogu poslati do 15. septembra.

Eseji, priče i pesme koji su objavljeni u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre slanja na konkurs ne mogu učestvovati na takmičenju.

Konkurs je namenjen svim autorima koji pišu na “bhsc” jezicima.

Tekstovi se ne mogu poslati elektornskom poštom, nego moraju biti otkucani i odštampani i potpisani šifrom sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i mejl adresom autora. Rad i šifra šalju se u odvojenim kovertama.

Adresa za slanje je: Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija, sa naznakom: Za Konkurs “Ulaznica 2015”.

Jedan autor može poslati najviše pet pesama, tri priče i tri eseja. Priče ili eseji ne smeju prelaziti dužinu od 15.000 slovnih mesta, uključujuči i razmake. Rukopise je potrebno poslati u tri primerka i neće biti vraćeni.

Redakcija časopisa “Ulaznica” imenovaće članove žirija koji će donositi odluku o tome ko će osvojiti nagrade koje će se sastojati od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa “Ulaznica”.

Proglašenje pobednika i svečano uručivanje nagrada održaće se 11. decembra u 19 časova u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin”, kada će biti promovisan i poseban broj časopisa “Ulaznica”.

Više informacija o konkursu može se dobiti pozivom na broj telefona +381 23 566 210 ili slanjem mejla na adresu [email protected].

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

Izvor: RTV

27/05/2015 11:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments