Kikinda: Literarni konkurs “Đura Đukanov”

26/01/2016 10:53

Kikinda: Literarni konkurs “Đura Đukanov”

Nagradni literarni konkurs “Đura Đukanov” koji raspisuje Narodna biblioteka “Jovan Popović” iz Kikinde, raspisan je po 20. put.

Konkurs je namenjen autorima mlađim od 30 godina koji pišu na srpskom jeziku, a mogu se poslati zbirke priča pod uslovom da rukopis ranije nije objavljivan u celosti ili u delovima.

Autori svoje radove na konkurs mogu poslati do 31. maja 2016. godine elektronskim putem, slanjem mejla na adresu [email protected] s naznakom “Za literarni konkurs Đura Đukanov”.

Radovi koji se šalju na konkurs moraju biti potpisani punim imenom i prezimenom, a pored rada mejl prijave mora da sadrži i godinu rođenja, adresu stanovanja, broj telefona i mejl adresu.

Za nagradu se neće razmatrati radovi autora koji nisu poslali sve neophodne podatke ili ukoliko ih pošalju u neodgovarajućem formatu.

U žiriju se nalaze:

  • Jasna Novakov Sibinović – predsednica žirija (izvršna urednica Izdavačke kuće Geopoetika)
  • Ivan Radosavljević (urednik u izdavačkoj kući Književna radionica Rašić)
  • Zvonko Karanović (književnik)

Žiri će odluku o pobedniku objaviti najkasnije do 1. septembra, a nagrada se sastoji od štampanja knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka.

Nagrada će, tradicionalno, biti uručena u kikindskoj Narodnoj biblioteci “Jovan Popović” 19. januara 2017. godine, na dan rođenja Đure Đukanova, značajnog banatskoh pisca.

26/01/2016 10:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments