Literarni konkurs “Ljudska prava žena sa invaliditetom”

18/09/2016 09:17

Literarni konkurs “Ljudska prava žena sa invaliditetom”

Nagradni literarni konkurs koji raspisuje udruženje “…Iz kruga – Beograd” otvoren je do 15. oktobra za radove na temu “Ljudska prava žena sa ivaliditetom”.

Na konkursu mogu učestvovati mladi od 15 do 25 godina, a svaki autor/autorka može za nagradu konkurisati samo jednim radom.

Konkurs je raspisan u okviru kampanje podizanja svesti o položaju žena sa invaliditetom koja ima za cilj sprečavanje i borbu protiv višestruke i unakrsne diskriminacije s kojom se žene i devojke sa invaliditetom suočavaju, naročito u pristupu pravdi, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, zapošljavanju, zaštiti od nasilja, zlostavljanja.

Svojim radovima, autori i autorke treba da predstave položaj u društvu žena sa invaliditetom i ideje i predloge za unapređenje njihovog položaja i ostvarivanje prava.

Svi zainteresovani svoje radove mogu poslati mejlom na adresu [email protected] ili poštom na adresu “Iz kruga – Beograd”, Grčića Milenka 4b, 11000 Beograd.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime autora, adresu stanovanja, grad, broj telefona, školu/fakultet i u maksimalno pet rečenica objasniti šta rad predstavlja i šta je poruka rada.

Udruženje “…Iz kruga – Beograd” je organizacija koja je osnovana 1997. godine sa ciljem da pomogne osobama sa invaliditetom, a pre svega ženama koje trpe neki od oblika nasilja i diskriminacije.

18/09/2016 09:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments