Konkurisanje za nagradu “Pavle Vasić”

20/01/2015 13:08

Konkurisanje za nagradu “Pavle Vasić”

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) raspisalo je konkurs za nagadu za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna, koja nosi naziv “Pavle Vasić”. Konkurs je otvoren do 16. februara 2015. godine.

Kandidati za nagradu mogu poslati svoje radove koji su objavljeni u 2014. godini u svim vrstama stručnih publikacija – monografije, knjige, zbornici, a dolaze u obzir i teoretski i kritički radovi o primenjenoh umetnosti koji su objavljeni u medijima, kao i tekstovi koji su napisani za autorske izložbe uz koje se nalazi i adekvatan stručan rad.

Kandidaturu za nagradu “Pavle Vasić” mogu prijaviti pojedinci, ustanove, udruženja i članovi Odbora, navodi se u konkursu.

Prijava treba da sadrži kratku biografiju autora, preporuka ili recenzija nisu obavezni, kao i četiri primerka knjige, karaloga ili rada. Adresa za slanje prijava je Terazije 26, drugi sprat Beograd.

Zvanična dodela nagrada biće 12. marta u Svečano sali Rektorata Univerziteta umetnosti na Kosančićevom vencu u Beogradu.

Žiri nagrade “Pavle Vasić” je u sledećem sastavu: dr Zoja Bojić – istoričarka umetnosti i predsednica žirija, Mirjana Vajdić Bajić – istoričarka umetnosti i Vladimir Mitrović – istoričarka umetnosti.

Nagrada “Pavle Vasić” dodeljuje su uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

20/01/2015 13:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments