Konkurs za Festival mini fima “Moj prvi film”

22/11/2016 11:25

Konkurs za Festival mini fima “Moj prvi film”

Otvoren je konkurs za 10. Festival mini filma sa temom “Moj prvi film”. Filmovi trajanja do tri minuta mogu se poslati najkasnije do 13. decembra.

Potrebno je da radovi koji se šalju na konkurs budu autorski, a nakon izbora žirija biće premijerno pušteni na festivalskoj večeri 15. decembra.

Autori filmova koji budu prepoznati kao najkreativniji dobiće vredne nagrade, pa je tako ove godine nagrada žirija novogodišnje putovanje u evropsku metropolu, dok je nagrada publike i Fondacije 021 GoPro kamera.

Fondacija 021 poziva na učešće na Festivalu mini filma, koji u Novom Sadu organizuje već 10 godina. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće takođe prikazani. U takmičarsku selekciju biće odabrano 10 radova, koji će zatim biti postavljeni u celosti na internet, gde će publika moći da glasa.

Prihvataju se filmovi koji su snimani različitim uređajima – mobilni telefon, kamera, fotoaparat – i filmovi različitih žanrova i estetike.

Festival mini filma i ove godine dodeljuje posebnu Nagradu za film koji podstiče afirmaciju žena, a koju će dodeliti aktivistikinje Fondacije 021. Svi učesnici će biti gosti postfestivalske žurke – druženja uz filmsku muziku.

Radovi kojima se konkurše za jednu od nagrada šalju se tako što se prvo postave na YouTube kanal, a nakon toga se kopira link filma i mejlom šalje na adresu [email protected], dok naslov mejla mora glasiti “Ime Prezime – Prijava za 10. Festival mini filma”.

22/11/2016 11:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments