13. bijenale umetnosti minijature

28/09/2015 10:05

13. bijenale umetnosti minijature

Konkurs za učešće na 13. međunarodnom bijenalu umetnosti minijature, koji raspisuje Kulturni centar Gornji Milanovac, otvoren je do 20. novembra.

Svoje radove mogu poslati svi punoletni autori i autorke, a radovi moraju spadati u jednu od sledećih izložbenih kategorija: slikarstvo, grafika, skulptura, crtež, primenjena umetnosti, fotografija i intermedija.

Tema i tehnika radova su slobodni. Jedan autor može da prijavi najviše dva rada i to isključivo u istoj izložbenoj kategoriji.

Svi autori, osim umetnika koji izlažu po pozivu Umetničkog saveta i umetnika sa područja opštine Gornji Milanovac, plaćaju participaciju za učešće na Bijenalu. Domaći autori plaćaju participaciju u neto iznostu od 1.500 dinara.

Maksimalne dimenzije za dvodimenzionalne radove su 10×10 cm, dok su maksimalne spoljne dimenzije, ukoliko postoji paspartu ili ram su 20×20 cm.

Za radove u tri dimenzije maksimalna dozvoljena veličina je 10x10x10 cm.

Više informacija o konkursu, tekst Pravilnika konkursa, kao i prijavni formular za konkurs nalaze se ovde.

Radovi, prijavni formular i potvrda o uplati participacije (sa imenom i prezimenom učesnika) dostavljaju se najkasnije do 20. novembra.

Adresa za slanje prijave je: Međunarodni bijenale umetnosti minijature – Kulturni centar, Trg kneza Mihaila 1, p. fah 92, 32300 Gornji Milanovac, Republika Srbija.

Prihvataju se samo originalni radovi koji su nastali u poslednje dve godine, koje Selekciona komisija bude vrednovala kao dela visokog umetničkog i profesionalnog dometa.

28/09/2015 10:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments