Konkurs za najbolje ilustracije knjiga

08/02/2017 15:29

Konkurs za najbolje ilustracije knjiga

U okviru 23. međunarodnog salona knjige u Novom Sadu, koji se održava 7. marta, održaće se i 6. Festival ilustracije knjige “BookILL Fest”.

Jedna od aktivnosti Festivala ilustracije knjige, koji organizuju Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa i Novosadski sajam, jeste i Konkurs za najbolje ilustracije knjiga koji je otvoren do 17. februara.

Na konkursu mogu učestvovati autori i autorke iz celog sveta.

Radovi koji se šalju na Konkurs mogu biti rađeni u svim likovnim i grafičkim tehnikama ili kompjuterskim doradama, a dolazi u obzir i fotografija koja je u funkciji ilustracije knjige.

Svaki autor/autorka šalje najmanje 4 ilustracije jedne knjige i to: ilustraciju naslovne strane knjige i, po sopstvenom izboru, ilustracije iz knjige, u digitalnoj formi (jpg ili tiff formatu, RGB, 300-600 dpi, do formata A4).

Ilustracije se mogu slati uklopljene u dizajn sa tekstom, ili kao izdvojena dela. Autori/autorke mogu slati i više ilustracija nastalih za različite knjige. Takođe, mogu se slati samo ilustracije korica, ukoliko unutrašnjost knjiga nije ilustrovana.

Knjige u kojima su ilustracije objavljene ne smeju biti starije od dve godine. Mogu se slati i neobjavljeni radovi, koji su u projektu, jednako kao i objavljeni.

Kategorije za slanje radova su:

1. Ilustracija pesničke knjige,
2. Ilustracija prozne knjige,
3. Ilustracija knjige za decu i
4. Foto-ilustracija knjige.

U obzir dolaze i ilustracije knjiga van navedenih kategorije, koje će žiri posebno razmatrati.

Prijave na konkurs dostavljaju mejlom na adresu [email protected] do 17. februara.

Osim radova, potrebno je poslati i: ime i prezime autora/ke, adresu, telefon, kratku profesionalnu biografiju, kao i naziv kategorije. Takođe, potrebno je navesti i naziv i ime autora/ke knjige za koju su ilustracije nastale, kao i nazive pojedinačnih radova.

Detaljnije informacije o propozicijama i načinu prijave radova mogu se pronaći ovde.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 7. marta na Novosadskom sajmu, kao i otvaranje izložbe printova selektovanih i nagrađenih radova.

08/02/2017 15:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments