“Budi DRUGačiji!” – likovni konkurs za srednjoškolce

17/12/2015 11:44

“Budi DRUGačiji!” – likovni konkurs za srednjoškolce

Svi učenici srednjih škola sa teritorije Vojvodine mogu učestvovati na likovnom konkursu za izradu plakata u okviru projekta “Budi DRUGačiji!”.

Konkurs je raspisao Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica, a prijave su otvorene do 25. januara 2016. godine.

Tema ovogodišnjeg konkursa “Budi DRUGačiji!” je likovni prikaz nenasilnog rešavanja konflikta, uvažavanje različitosti i promocija zdravih, zdrelih i odgovornih ponašanja među ljudima.

likovni-konkurs-su

Prema istraživanjima koja su uključivala osnovne i srednje škole u Srbiji, vidan je porast različitih oblika agresivnog ponašanja među mladima. Najveći problem je taj što je upravo agresija najčešći način rešavanja problema, a da je pritom visoka tolerancija na takve oblike ponašanja, neprepoznatljivost verbalnog nasilja i odsustvo prave reakcije na ovakvo ponašanje.

Zbog toga je cilj konkurs “Budi DRUGačiji!” podsticanje učenika srednjih škola da prihvate i uvažavanju različitosti, da usvajaju strategije i veštine asertivne komunikacije i da se aktivno uključe u prevenciju svoh oblika nasilja među mladima i nad mladima kroz kreativne aktivnosti, promovisanje zdravog i odgovornog načina života.

Na konkurs se može poslati rad koji je delo jednog ili dva učenika, a svaki učenik može podneti samo jedan originalni rad na konkurs.

Rad mora da sadrži naziv teme, da bude formata ne većeg od B2 (50cm x 70 cm), u boji i da nije do sada nigde izlagan.

Radovi se mogu dostaviti lično ili poslati poštom na adresu: Zavod za javno zdravlje Subotica, Zmaj Jovina 30, 24000 Subotica, sa naznakom “Za nagradni konkurs”.

S obzirom na to da radovi mogu biti pripremljeni i u elektronskoj formi, ovi radovi se šalju mejlom na adresu [email protected], sa naznakom “Za nagradni konkurs”.

Prijava bi trebalo, pored rada, da sadrži i podatke o autoru/autorki: ime i prezime, naziv škole, razred, grad, broj telefona – kontakt osobe.

Prijavljivanje je otvoreno do 25. januara 2016. godine.

Svi radovi koji pristignu na konkurs biće od 28. januara do 17. februara 2016. godine objavljeni na Facebook stranici “Budi DRUGačiji!”, gde će posetioci stranice moći da lajkom daju svoju glas za radove ili da ostave komentar.

Na odluku od najboljih radovima uticaće broj lajkova, ali i mišljenje stručnog žirija koji će pregledati sve radove.

Nagradu će osvojiti autori tri najbolja rada.

Realizaciju Konkursa “Budi DRUGaciji!” podržavaju Politehnička škola i Kancelarija za mlade Grada Subotice, Savetovalište za mlade Doma zdravlja Subotica, Udruženje za mlade “Olovka piše srcem” i Udruženje “AKA”. Projekat finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Više informacija o konkursu nalazi se ovde.

17/12/2015 11:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments