Konkurs za omladinske volonterske projekte “Mladi su zakon”

02/07/2015 15:45

Konkurs za omladinske volonterske projekte “Mladi su zakon”

Otvoren je konkurs za omladinske volonterske projekte u okviru programa “Mladi su zakon”. Rok za prijavljivanje je 20. jul.

Cilj konkursa je da se podstakne aktivizam i volontiranje mladih u Bačkoj, Sremu i severnom Banatu.

“Mladi su zakon” je program koji se realizuje šest godina za redom i namenjen je udruženjima i neformalnim grupama mladih koji žele da realizuju omladinske volonterske projekte širom Srbije. Cilj je da se pomogne aktivnost projekata zaštite životne sredine, uređenja javnih prostora za mlade i organizacija aktivnosti mladih u tim prostorima, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve.

Konkurs je namenjen svim udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama koje su sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, različite omladinske sekcije i druge grupe mladih. Neformalne grupe moraju imati najmanje jednog punoletnog člana.

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000,00 i 100.000,00 dinara.

Troškovi za koje se mogu dobiti novčana sredstva su oni koji su neophodni za primenu omladinskih volonterskih projekata i koji direktno doprinose ostvarenju planiranih rezultata. Za honorare učesnicima, kupovinu tehničke opreme, kupovinu ili štampanje promotivnih materijala kojima se narušava zdravlje ili promoviše neprihvatljiv stil života, neće se dobijati novčana sredstva.

Više informacija o detaljima konkursa nalazi se ovde.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

02/07/2015 15:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments